İnternet dünyasının lebiderya olduğu söylenilebilir. Yani uçsuz bucaksız ve sınırları olmayan bir kütüphaneden bahsediyoruz. Bu kütüphane içerisinde her şeyin iyisini de kötüsünü de bulmak birkaç saniyelik iştir. İyi ve kötü arasındaki mesafeyi ve sınırı bu kadar yakınlaştıran internette dolaşırken neye, neden ve niçin sorusunu sormayı asla ihmal etmeyin. Aksi halde bir web sitesine sahip olmak için web tasarımı hizmetlerinden yararlanmak yerine, gelişigüzel tasarlanan ve güvenilirlik konusunda çok da garanti verilemeyen ücretsiz tasarımların ağına düşebilirsiniz.
Tecrübe edilen bir şeyi ikinci kez tecrübe etmeye kalmak, deneyim olabilir mi? Asla! Böyle bir davranış zaman ve maliyet kaybından başka bir şey ortaya çıkarmaz. Bugün web sitesi kurmak isteyen bazı işletmeler tarafından tercih edilen ücretsiz tasarımlar, internet üzerinden hedeflerine ulaşamama gibi garabet doğuruyor. Bunu bile bile ücretsiz tasarımları web sitesine giydirmek, firmanızı çıplak ve savunmasız bırakmak demektir.
Web sitesi tasarımı nasıl yapılır sorusunun en can alıcı noktalarından birisine değinmek isteriz. Çünkü web sitesi tasarımı ile konusunda yazılan içeriklerin tümü teknik altyapıdan bahseder ve anlatımı tamamlar. Ancak profesyonel bir ajans için web tasarım hizmeti çok daha bütüncül ve kolektif aklın bir ürünüdür.
Dolayısıyla, inovatif yaklaşımı benimseyen bir ajans her web sitesi tasarımı yapan firma tarafından sağlanabilecek teknik altyapıdan beslenmez veya bunu sağlayabildiği için kendisiyle övünmez. Unutulmaması gerekir ki, teknik yeterlilik web sitesi tasarımı işe yapma iddiasında bulunan her kişi ve ajans için zaten sağlaması gereken bir husustur.
Profesyonel bir ajans olarak çok derinlikli bir yaklaşımla web tasarım hizmetlerine çoklu bir boyut kazandırmanın firma ve işletmelere sağladığı faydalar var. Web tasarım projesi belirlenirken izlenilen yol “önce ve sonra” olarak ayrılır ve titiz bir çalışma planı hazırlanır. Bunu bir film çekiminden önce yapılan pre-prodüksiyon çalışması gibi düşünmek gerekir. yani yapım öncesi, yapım aşaması, yapım sonrası.
Önce kısmı, sektörün ve firmanın kendi özelindeki kriterin belirlenmesini sağlar. Yapım kısmı, belirlenen kriterler ve tasarım trendleri ile elde edilen taslak çalışmalarının hayata geçirilmesi aşamasını kapsar. Sonrası kısmı ise, yapılanların test aşamasıdır ve detaylı incelemelerle her şeyin sorunsuz olduğundan emin olunana kadar devam eder.